Wat is rentemiddeling
en hoe werkt het?

Wat is rentemiddeling nu eigenlijk? Rentemiddeling is een alternatief voor het oversluiten van je hypotheek. Hiermee verlaag je de hypotheekrente die je nu betaalt door een nieuwe rentevaste periode af te spreken met je bank. Dit kan interessant zijn als je huidige rentevaste periode nog een aantal jaar duurt.

Je betaalt tijdens de nieuwe rentevaste periode de boete in de vorm van een opslag op je nieuwe rentepercentage. Daardoor hoef je in tegenstelling tot bij het oversluiten van je hypotheek niet in één keer een groot geldbedrag te betalen maar betaal je maandelijks de boete terug. Door het middelen van je rente maak je direct deels gebruik van de lage rente.  Als je de rente voor een langere tijd hebt vastgezet heb je ook meer zekerheid.

Bij geldverstrekkers wordt rentemiddeling vaak tussentijdse rente-aanpassing (middelen) genoemd.

Is rentemiddeling altijd de beste oplossing?

Nu weet je wat rentemiddeling is, maar is het dan ook altijd de beste oplossing? Het is niet altijd verstandig om je rente te middelen, zeker niet rentemiddeling in de klassieke vorm. Waarmee geen rekening wordt gehouden met de waarde van je woning ten opzichte van je hypotheekschuld. Daarbij wordt ook niet gekeken naar het omzetten van hypotheekvormen.

Extra aanpassingen die zorgen voor veel meer besparing
Het kan soms zinvol zijn om leningdelen aan te passen. Bij de Rentemiddelingsdesk berekenen we dat voor je. Neem daarom een kijkje in de scan. Dan kun jij je optimale besparing zien. Je kan hierbij denken aan het omzetten van je hypotheekvorm, dit kan namelijk zorgen dat jij nog meer kan besparen.

Weet je voldoende en ben je benieuwd of jij kan besparen met rentemiddeling?

Wat zijn de kosten voor rentemiddeling?

Meestal betaal je verwerkingskosten. Dit zijn administratiekosten voor het verwerken van je wijziging. Deze kosten betaal je dan aan je geldverstrekker om je rentemiddelingsaanvraag in orde te maken. Dit is bij de meeste geldverstrekkers een bedrag tussen de €125 en €350.

Is dat alles?
Je kunt rentemiddeling laten regelen via een adviseur. Je weet indien je een kundige adviseur hebt, wel of je de beste deal hebt. Het nadeel is echter dat je in sommige gevallen ook moet betalen als er niks mogelijk is. Ook kan het zo zijn dat de adviseur dingen doet die je zelf ook had kunnen doen. Daarvoor kan de adviseur een flinke rekening sturen. Daarom bieden wij inzicht in je besparing voordat je hebt betaalt.

Een onafhankelijk rentemiddelingsrapport voor jou
Via de rentemiddelingsdesk heb je al voor €29,99 een rapport met alle ins- en outs over jouw rentemiddelingsoptie(s). Zo weet je zonder hoge kosten of je kunt besparen en hoe je dit kan regelen. Daarnaast staat in het rapport alle benodigde informatie op een overzichtelijke wijze weergegeven.

Is de rente na rentemiddeling aftrekbaar

De rente die je betaalt na een rentemiddeling is volledig fiscaal aftrekbaar. De bestaande regels voor de hypotheekrenteaftrek blijven gelden. Vroeger was dit nog niet helemaal duidelijk. Daarom besloten sommige geldverstrekkers geen rentemiddeling aan te bieden. Inmiddels is dit wel duidelijk.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Hoe werkt rentemiddeling?

Om uit te leggen hoe rentemiddeling werkt hebben we een vereenvoudigd rekenvoorbeeld voor je opgesteld. Zodat je kan bekijken hoe het werkt.

Interessante linkjes

Rentemiddeling bij Obvion

Rentemiddeling bij ING

Rentemiddeling bij Regiobank

Rentemiddeling bij SNS

Rentemiddeling bij ABN AMRO

Rentemiddeling bij Florius

Rentemiddeling bij de Rabobank

Wat is rentemiddeling bij WestlandUtrecht Bank

Wat is rentemiddeling bij Aegon

Nieuwsgierig wat de voordelen zijn van een aanvraag en afhandeling via Rentemiddelingsdesk.nl?