Alle veelgestelde vragen op een rij

Hier kun je het antwoord vinden op de veelgestelde vragen. Wil je een uitgebreide uitleg over wat rentemiddeling is, Bekijk dan onze pagina wat is rentemiddeling. Op deze pagina leggen we alles uit over rentemiddeling, met daarbij een rekenvoorbeeld. Hierdoor krijg je een goed beeld, wat rentemiddeling is en of het bij je past.

Staat jouw antwoord er nog niet tussen?
Als jouw vraag niet in het overzicht staat, kan je dat aan ons doorgeven.  Wij willen graag onze kwaliteit verbeteren. Je vraag kan je doorgeven door contact met ons op te nemen. Wij zullen jou dan binnen een 2 werkdagen terugkoppeling geven. 

Sorry, No FAQ Available!

Algemeen

Wij bieden een scan aan, waarmee je kosteloos en vrijblijvend jouw besparing kan berekenen, die voor jou via Rentemiddelingsdesk.nl mogelijk is.

Wil je meer weten over rentemiddeling? Kijk dan op onze pagina Wat is rentemiddeling.

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan en wat we precies aanbieden? Kijk dan op onze pagina Over ons.

Rentemiddelingsdesk.nl is onafhankelijk. We zijn dus geen onderdeel van een bank of verzekeraar. Daarnaast ben je nergens toe verplicht. Je kan tijdens het doen van de scan kosteloos zien of je kunt besparen. Vervolgens bepaal jijzelf of het rapport voor rentemiddeling bij ons afneemt. 

 

Lees meer over Rentemiddelingsdesk.nl op de pagina Over ons.

Op dit moment kan je via Rentemiddelingsdesk.nl bij de volgende geldverstrekkers middelen:

Staat jouw geldverstrekker hier niet tussen? Dat kan, want andere geldverstrekkers worden momenteel nog toegevoegd. Als je op de hoogte wilt worden gesteld van wanneer jouw geldverstrekker is toegevoegd, doe dan de scan. Klik vervolgens op jouw geldverstrekker en laat je mailadres achter.

Mocht je er toch niet uitkomen, wij zijn te bereiken via ons contactformulier.  Je ontvangt vervolgens binnen 5 werkdagen een reactie van ons.

Ben je niet tevreden over onze dienstverlening? Dan kan je een klacht indienen. Lees meer over het indienen van een klacht op de pagina Klachten.

Rentemiddelingsdesk.nl is een samenwerking tussen vier bedrijven, namelijk financieel dienstverlener Zorgeloosch, dochterbedrijf Bol & Boosch, de tech startup Foove en sociale real-estate start-up Jumba. Daardoor werken er zowel financiële professionals, als techneuten samen aan een optimale ervaring voor jou. De tool wordt gevoerd onder naam van Zorgeloosch. De andere partijen werken in opdracht van Zorgeloosch.

Lees meer over Rentemiddelingsdesk.nl op de pagina Over ons.

Voorbereiding

Het invullen en doorlopen van de scan duurt ongeveer 15 minuten.

Scan: Algemeen & Basis

Rentemiddeling Basis is een besparingsscan, waarmee jij kan berekenen hoeveel je met rentemiddeling kan besparen. In deze scan vul je eerst een aantal hypotheekgegevens in, die nodig zijn om jouw opties te berekenen. Daarna krijg je meteen te zien wat je nieuwe maandlasten kunnen worden. Ook brengen we voor jou de voor- en nadelen in kaart. Zo heb jij de inzichten die nodig zijn voor het maken van een goede beslissing.

Je kan meer lezen over Rentemiddeling Basis op de pagina Over ons.

De berekening en daarmee de hoogte van de rente is van veel verschillende factoren afhankelijk. Denk onder meer aan de soort aflosvorm, klantenkorting en fiscale regelingen.

De besparing die uit de scan komt zal in de meeste gevallen enkele tientjes verschillen van de daadwerkelijk besparing. In de praktijk blijkt deze afwijking in jouw voordeel. Zo gaan wij er bij voorbaat al vanuit dat je geen klantenkorting hebt. Heb je die wel, dan kunnen je nieuwe lasten nog lager worden.

We doen dit op deze manier, zodat we je niet hoeven te bestoken met honderden vragen om jouw exacte besparing te berekenen. Zo weet jij snel en eenvoudig of en wat je minimaal kan besparen, zonder dat je een grote hoeveelheid gegevens moet aanleveren.

Je bent zelf verantwoordelijk om jouw gegevens juist en volledig in te vullen. Dit is erg belangrijk. Een klein verschil kan namelijk al snel tot een grote afwijking leiden in jouw besparingsopties.

Bij Rentemiddelingsdesk.nl geven we je geen advies. We hebben de scan er zo op ingericht, dat jij zelf alle informatie krijgt die je nodig hebt om een goede beslissing te maken. Wil je meer weten over hoe de scan werkt en wat wij precies aanbieden, kijk dan op de pagina Over ons.

Heb je toch behoefte aan advies? Dan kan je bijvoorbeeld langsgaan bij je eigen bank of adviseur. Het is ook mogelijk om een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen met Zorgeloosch. In dit gesprek kijkt een financieel adviseur naar al jouw hypothecaire mogelijkheden.

Nee. Alle getoonde bedragen zijn bruto. Belastingheffing en -teruggave laten we namelijk buiten beschouwing.

Het is mogelijk dat er bij jouw geldverstrekker een andere waarde van je woning bekend is dan je hebt opgegeven. Als dat nadelig voor je uitvalt, kan het nodig zijn om een taxatie uit te voeren om de waarde vast te stellen. Zo kan jij nog meer besparen, soms zelfs aanzienlijk meer.

Indien het in jouw situatie relevant is, schatten we de (eventuele) taxatiekosten op €500,-.

Soms zie je een informatieknop staan naast een invulveld. Als je hierop klikt, krijg je een foto te zien. Hierop staat een voorbeeld van waar je de benodigde informatie vandaan kan halen.

Vaak kun je al een antwoord vinden tussen de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je ons  bereiken via ons contactformulier

Scan: Plus

Ook Rentemiddeling Plus is een besparingsscan. Dit is een uitbreiding op Rentemiddeling Basis, waarmee je vaak nog meer kan besparen. Dit is doordat we daar ook naar jouw aflosvormen kijken. Soms is het namelijk nog voordeliger om te wijzigen van aflosvorm. Dit wordt muteren genoemd.

Je kan meer lezen over Rentemiddeling Plus op de pagina Over ons.

Betaling

Wil je weten wat het in jouw situatie gaat kosten? Doe dan de scan. Aan het einde van deze kosteloze en vrijblijvende scan weet je wat jouw besparingsopties zijn en hoeveel het je eventueel gaat kosten. Daarnaast kun je voor 29,99 een rapport laten opstellen. Dit rapport kan je vervolgens meenemen naar jouw geldverstrekker of adviseur om de rentemiddeling te laten toepassen.

Aan het eind van de scan, kom je bij de betalingspagina. Daar krijg je nog eenmaal te zien wat je op het punt staat om te bestellen en wat de kosten zijn. Vervolgens kun je betalen via iDeal.

Na afloop krijg je een bestelling- en betalingsbevestiging te zien. Ook kun je jouw scanresultaten downloaden. Zowel de bevestiging, als de scanresultaten, krijg je ook per mail toegestuurd. Je rentemiddeling wordt vervolgens door ons verwerkt. Daarna gaat jouw geldverstrekker ermee aan de slag.

Het kan zijn dat er iets mis gaat met de betaling of dat er een fout optreed. Wanneer wij een betaling zonder een bestelling ontvangen, dan storten wij het bedrag terug. Je krijgt bij een mislukte betaling ook een melding te zien. In die melding staat wat je het beste kunt doen.

Krijg je geen melding dat je betaling is mislukt, maar krijg je ook geen bevestiging van je betaling en je bestelling te zien? Bekijk dan eerst even je mailbox. We sturen je namelijk ook een bevestiging per mail. Heb je ook die niet ontvangen, kun je het beste contact met ons opnemen.

Sorry, No FAQ Available!