Jouw rente aanpassen met rentemiddeling bij WestlandUtrecht Bank

Tijdens jouw rentevaste periode kun je tussentijds je rente aanpassen. De bank vraagt hier een vergoeding voor, omdat zij inkomsten mislopen waar ze wel op hadden gerekend. Je kunt vervolgens kiezen of je de vergoeding in één keer betaalt of maandelijks over de nieuwe rentevaste periode. Om de boete in één keer te kunnen betalen heb je voldoende financiële middelen nodig, dit is niet altijd het geval. Als je er voor kiest om de vergoeding in termijnen terug te betalen over je nieuwe rentevaste periode, wordt dit rentemiddeling genoemd. Rentemiddeling bij WestlandUtrecht Bank kan voordelig zijn als je de vergoeding niet in één keer kan betalen. Daarnaast is het nog afhankelijk van meerdere factoren, bijvoorbeeld: de hoogte van je hypotheekrente en de actuele rente.

Het verschil tussen je huidige rente en de actuele rente wordt renteverschil genoemd, dit verschil loopt de bank mis. Als vergoeding wordt dit verschil uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode. Zo krijg je de mogelijkheid om de boete gespreid te betalen.

Hoe wordt rentemiddeling berekend?

We hebben voor jou een vereenvoudigd rekenvoorbeeld opgesteld. Zodat jij precies kunt zien hoe rentemiddeling wordt berekend.

Welke voorwaarden zijn er voor rentemiddeling bij WestlandUtrecht bank?

Om gebruik te kunnen maken van rentemiddeling, heeft de bank een aantal voorwaarden opgesteld.

  • Wanneer je een vaste rente hebt;
  • De nieuwe rentevaste periode moet langer zijn dan je huidige resterende rentevaste periode;
  • Je nieuwe rentevaste periode mag niet langer zijn dan de einddatum van je hypotheek;
  • Rentemiddeling is niet mogelijk in de 3 maanden voor het aflopen van je rentevaste periode.

Kan jij besparen met rentemiddeling?

Vul de scan in en kijk hoeveel je kunt besparen. Ben jij tevreden met jouw besparing? Dan kun je bij ons een rapport afnemen voor €29,99 en vervolgens bij jouw eigen bank of adviseur laten uitvoeren.

Bron: Rentemiddeling WestlandUtrecht Bank

Wil jij ook weten of en hoeveel je mogelijk kan besparen bij WestlandUtrecht Bank met rentemiddeling?

Wil je toch liever advies?