Hoe werkt rentemiddeling bij de SNS?

De afgelopen jaren is de hypotheekrente sterk gedaald, hierdoor kan het dat je nog een hoge hypotheekrente betaald. Je kunt dan kiezen om gebruik te maken van rentemiddeling bij een SNS hypotheek. Zodat jij ook gebruik kan maken van de lage hypotheekrente en hierdoor kunt besparen. Om in aanmerking te komen voor rentemiddeling bij SNS, moet jouw hypotheek aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Is rentemiddeling bij SNS een goed alternatief?

Het voordeel van rentemiddeling is dat je meteen profiteert van een lagere rente, je hebt daardoor een maandelijkse besparing. Je bent vaak wel duurder uit. Dit komt doordat je de boete maandelijks achteraf betaalt. Als je niet genoeg financiële middelen hebt om de boete in één keer te betalen, kan je rentemiddelen. 

Hoe kun je rentemiddeling berekenen?

We hebben voor jou een vereenvoudigd rekenvoorbeeld opgesteld.

Voorwaarden voor rentemiddeling bij SNS

Om gebruik te kunnen maken van rentemiddeling heeft SNS Bank enkele voorwaarden opgesteld. Je kan de hypotheekrente wijzigen als:

  • Jouw huidige rente hoger is dan de marktrente;
  • Je hebt een vaste rente;
  • Jouw huidige rente staat nog minstens 6 maanden vast;
  • Je nieuwe rentevaste periode moet binnen de resterende looptijd van jouw hypotheek passen;
  • Jouw gekozen rentevaste periode moet langer zijn dan de huidige resterende rentevaste periode.

Hoeveel kan ik besparen op mijn hypotheek bij de SNS?

Door het invullen van de rentemiddelingsscan kan jij direct zien hoeveel je kan besparen, dit is kosteloos en vrijblijvend. Ben jij tevreden met je besparing? Dan kun je een rapport afnemen voor een vergoeding van €29,99. In dit rapport wordt duidelijk weergegeven, welke wijzigingen tot de besparing leiden. Je kunt met dit rapport naar jouw eigen geldverstrekker of naar een andere adviseur om rentemiddeling te laten uitvoeren op jouw hypotheek.

Bron: Rentemiddelings SNS

Wil jij ook weten of en hoeveel je mogelijk kan besparen met rentemiddeling?

Ik wil toch liever advies