Hoe kan ik besparen met rentemiddeling bij de Regiobank?

Of jij kunt besparen met rentemiddeling bij Regiobank, hangt af van verschillende factoren. Dit hangt af van bijvoorbeeld de resterende looptijd van jouw rentevaste periode en jouw keuze voor een nieuwe rentevaste periode. Ook kan het afhangen van de hoogte van je huidige rente en de nieuwe rente.

Bij de Regiobank kan je voor het einde van jouw rentevaste periode je rente vernieuwen. Zo kun jij gelijk gebruik maken van de actuele rente. Alleen je rentepercentage wijzigt, je hypotheek blijft verder hetzelfde. Doordat je voortijdig jouw rentepercentage wijzigt loopt de bank inkomsten mis, daarom brengt de bank een vergoeding in rekening. De vergoeding wordt omgerekend naar een percentage en komt als opslag op jouw nieuwe rente.

Benieuwd hoe rentemiddeling wordt berekend bij de regiobank?

Om uit te leggen hoe rentemiddeling precies wordt berekend, hebben wij een vereenvoudigd rekenvoorbeeld voor je opgesteld.

Welke voorwaarden heeft rentemiddeling bij Regiobank?

Je wilt graag gebruik maken van rentemiddeling, maar aan welke voorwaarden moet je dan voldoen? Per bank zijn de voorwaarden verschillend. Daarom hebben we ze voor jou op een rij gezet. Dit zijn de voorwaarden die de Regiobank hanteert voor rentemiddeling:

  • Jouw hypotheek heeft een vaste rente;
  • Van jouw huidige rentevaste periode is minimaal 12 maanden verstreken;
  • Het restant van de rentevaste periode is nog minimaal 6 maanden;
  • De nieuwe rentevaste periode is niet langer dan de looptijd van jouw hypotheek;
  • Je kan maar één keer per rentevaste periode, jouw rente middelen.

Benieuwd wat jij kan besparen met rentemiddeling bij Regiobank?

Vul dan de scan zo volledig mogelijk in. Zo kun jij jouw besparing kosteloos en vrijblijvend inzien. Ben jij tevreden met jouw besparing? Dan kun je bij ons een rentemiddelingsrapport afnemen voor €29,99. In dit rapport staan jouw wijzigingen overzichtelijk weergegeven. Daarnaast krijg je aanvullende informatie over jouw rentemiddeling en hoe je de besparing kunt realiseren. Zo kun jij je wijzigingen bij jouw geldverstrekker of adviseur regelen.

Bron: Rentemiddeling Regiobank

Wil jij ook weten of en hoeveel je mogelijk kan besparen met rentemiddeling?

Toch liever een adviseur?