Is rentemiddeling bij Aegon mogelijk?

Met rentemiddeling bij Aegon kun jij jouw maandelijkse hypotheeklasten verlagen. Dit kun je doen door de rente van jouw hypotheek te wijzigen, je wijzigt dan tussentijds je rente. Omdat de rentevaste periode eerder wordt beëindigd, betaal je een vergoeding aan Aegon.

Je kunt er voor kiezen de vergoeding in één keer te betalen of maandelijks. Het maandelijks terugbetalen van de vergoeding wordt rentemiddeling genoemd. Je betaalt dan de rente achteraf, omdat je de rente en vergoeding achteraf betaalt is rentemiddeling vaak duurder. Als je de nieuwe rente bijvoorbeeld voor 20 jaar vast zet heb je meer zekerheid.

Het kan zijn dat je zelf niet voldoende financiële middelen hebt om de vergoeding in één keer te betalen, rentemiddeling kan in jouw situatie voordelig zijn.

Wil jij weten hoe rentemiddeling wordt berekend?

We hebben een vereenvoudigd rekenvoorbeeld voor je uitgewerkt. Zo kun jij zien hoe rentemiddeling wordt berekend.

Voorwaarden voor rentemiddeling bij Aegon

Om gebruik te kunnen maken van rentemiddeling, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Voldoe je niet aan de voorwaarden?  Rentemiddeling kan dan voor jou niet mogelijk zijn. Om jou inzicht te geven, hebben we de voorwaarden op een rijtje gezet:

  • Je hebt geen openstaande wijzigingen op je hypotheek. Bijvoorbeeld een extra aflossing, verhoging van je hypotheek of een wijziging van je rente;
  • Het bouwdepot heeft geen openstaand saldo;
  • Je hebt geen betalingsachterstand of -regeling op jouw hypotheek;
  • Per rentevaste periode kan je één keer gebruik maken van rentemiddeling.

 

Hoe kan ik zien of ik kan besparen?

Om vrijblijvend te kijken of je jouw maandlasten kan verlagen, kun je gebruik maken van de rentemiddelingsscan. De rentemiddelingsscan kan jou inzicht geven in wat je kan besparen. Voor een vergoeding van €29,99 maken wij een rentemiddelingsrapport, als jij tevreden bent met jouw besparing. Zo kun je precies zien welke stappen je kan ondernemen om de besparing te realiseren. Vervolgens kun jij bij jouw adviseur of geldverstrekker de rentemiddeling laten uitvoeren. Daarnaast heb je voor jezelf een overzichtelijk rapport van jouw gewenste hypotheekwijziging.

Bron: Rentemiddeling Aegon

Wil jij ook weten of en hoeveel je kan besparen bij Aegon met rentemiddeling?

Toch liever een adviseur? Vul dan het aanvraagformulier in.