Over ons

Rentemiddelingsdesk is een site waarop online een scan kan worden gedaan. Deze scan berekent onafhankelijk van geldverstrekkers of jij kan besparen in je maandlasten.

Lees alles over de Rentemiddelingsdesk

Rentemiddelingsdesk is een fintech (financieel en technisch) bedrijf. Het richt zich op gebruikersgemak en transparantie. Het heeft als doel jou een eerlijk beeld te geven over de mogelijkheden met rentemiddeling. Dit doet de Rentemiddelingsdesk door kosteloos en vrijblijvend inzicht te geven in de mogelijke besparing. Vervolgens kun jij er zelf voor kiezen om tegen een vergoeding van €29,99, een rentemiddelingsrapport af te nemen.

Wie werken bij de Rentemiddelingsdesk

Bij Rentemiddelingsdesk werken financiële professionals en techneuten samen aan een optimale ervaring voor jou. Het bedrijf is een samenwerking tussen financieel dienstverlener Zorgeloosch, dochterbedrijf Bol & Boosch, tech start-up Foove en sociale real-estate start-up Jumba.

Onze missie

Wij geloven in een toegankelijke en transparante hypotheekmarkt.

Onze visie

Wij willen een bijdrage leveren aan die hypotheekmarkt. Dit doen we door rentemiddeling toegankelijk en transparant te maken. We willen zo een rentemiddeling markt creëren, waarbij jij:

  • Onafhankelijk bent van een adviseur om te bepalen of en hoeveel je kunt besparen;
  • Niet eerst hoeft te betalen om je mogelijkheden te weten te komen;
  • Zelf een keuze kan maken op basis van voor- en nadelen.

Onze waarden

We maken ons sterk voor deze visie en missie met behulp van onze drie kernwaardes.

For the people
Een hypotheek is voor velen een van de belangrijkste financiële beslissingen die je privé maakt. We vinden het daarom belangrijk om je voldoende informatie te geven. Zodat jezelf een goede beslissing kunt maken over je hypotheek.

Transparant
De hypotheekbranche is een complexe markt. Daarom vinden we dat je vooraf moet kunnen weten wát je koopt en hoe het resultaat eruit gaat zien. Dit doen we voordat je moet tekenen of betalen.

Onafhankelijk
We stellen namelijk alleen jouw belang centraal. Zo kan je er altijd van uitgaan dat we handelen in jouw voordeel.

Hoe doen we dit?

We hebben onze missie, visie en kernwaarden toegepast bij het ontwikkelen van onze dienstverlening. Zodoende hebben wij ervoor gezorgd dat jij gratis en vrijblijvend kan berekenen of je iets kan besparen.

Onafhankelijk
We hebben ervoor gezorgd dat we niet gebonden zijn aan een organisatie die belang heeft bij het omzetten van veel rentemiddelingen. Door deze onafhankelijkheid bieden we dus een objectieve en een betrouwbare berekening.

Transparant
Zo kunnen we tijdens het berekenen van je besparing jou het inzicht geven, dat je nodig hebt voor het maken van een beslissing. Omdat het soms toch fijn is om meer uitleg te krijgen, bieden we ook gedetailleerde informatie op deze website.

For the people
Bij onze dienstverlening draai jij zelf aan de knoppen. Wij geven namelijk alleen inzicht, geen advies. Vervolgens kan je zelf besluiten of je voor ons kiest of dat je de verkregen informatie gebruikt om bijvoorbeeld toch naar een adviseur te gaan. Dat is geheel aan jou.

Tot slot
We bieden je kosteloos en vrijblijvend inzicht in besparingsopties met rentemiddeling. Zonder verplicht aan te hoeven kloppen bij een adviseur.

Wat doen we?

Onze dienstverlening bieden wij aan in de vorm van een besparingsscan. Deze hebben we opgesplitst in Rentemiddeling Basis en Rentemiddeling Plus.

  • Kenmerken van de scan
  • Gratis weten hoeveel je kunt besparen
  • Geen verplichte woningtaxatie en inkomenstoetsing
  • Geen hoge boetekosten op je hypotheek
  • Indien je een keuze maakt, zijn de verwerkingskosten laag
  • Weinig administratieve rompslomp

Rentemiddeling Basis

Wat we doen bij Rentemiddeling Basis
Bij Rentemiddeling Basis vul je eerst een aantal hypotheekgegevens in. Deze zijn nodig om jouw opties te berekenen. Daarna krijg je meteen te zien wat je nieuwe maandlasten kunnen worden. Ook brengen we voor jou de voor- en nadelen in kaart. Zo heb jij de inzichten die nodig zijn voor het maken van een goede beslissing.

Binnen deze variant wordt er ook rekening gehouden met welke aflosvormen je hebt. Soms is het namelijk niet rendabel om bij een bepaald leningsdeel de rente te middelen. Dat kan namelijk leiden tot verliezen, door bijvoorbeeld een premieverhoging. Daarom hebben wij het makkelijker voor je gemaakt, door deze automatisch buiten de rentemiddeling te laten. Zo hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

Rentemiddeling Plus

Wat we doen bij Rentemiddeling Plus
Wij bieden ook Rentemiddeling Plus aan, dit is een uitbreiding op Rentemiddeling Basis. Daarmee kan je vaak nog meer besparen, omdat we daar ook naar jouw aflosvormen kijken. Soms is het namelijk nog voordeliger om te wijzigen van aflosvorm. Dit wordt muteren genoemd.

Plus is niet altijd mogelijk
Rentemiddeling Plus is niet altijd relevant. Dit komt doordat het afhangt van welke aflosvormen je nu hebt. Als jouw aflosvormen er niet voor in aanmerking komen, komt Rentemiddeling Plus niet voor in jouw scanresultaat.

Ook bij Rentemiddeling Plus worden je mogelijke nieuwe maandlasten en besparingen getoond. Afhankelijk van jouw situatie, kunnen er wel andere voor- en nadelen gelden. Ook deze brengen wij natuurlijk voor je in kaart. Mocht je uiteindelijk toch liever gaan voor Rentemiddeling Basis, dan kun je hier eenvoudig naar terugkeren.

Afsluiting

Hoe werkt de afsluiting
Nadat jij je opties hebt bekeken van Rentemiddeling Basis en eventueel Rentemiddeling Plus, kun je een van de opties kiezen. Daarna krijg je een overzicht te zien van wat je hebt gekozen. Jouw gekozen verbetering, krijg je tegen een vergoeding van €29,99, te zien in een overzichtelijk rapport. Zo brengt jouw geldverstrekker kosten in rekening. Ook laten we je zien welke andere kosten mogelijkerwijs van toepassing kunnen zijn op jouw situatie.

Betaling

Voor je het rapport ontvangt moet er worden betaald
Als je hebt aangegeven tevreden te zijn met het eindresultaat, kan je door naar de betalingspagina. Hier krijg je nog eenmaal te zien, wat je op het punt staat om te bestellen. Vervolgens kun je betalen met iDeal. Hierna zie je een bevestiging van je betaling en je bestelling. Deze ontvang je ook per e-mail, samen met een uitdraai van jouw scanresultaten.

Tevreden

De laatste stap
Het laatste wat je nu nog rest, is tevreden genieten van je besparing.

Gemiddeld wordt er met de Rentemiddelingsdesk € 215,- per maand bespaard. Benieuwd wat jij kunt besparen? Doe dan de gratis scan.

Erg tevreden over deze service, mooi dat je van te voren kunt zien wat je besparing is. Bij mijn bank zou ik hiervoor hebben moeten betalen.

Wesley BlauwRotterdam

Ik dacht dat rentemiddelen perfect was voor onze hypotheek, maar dankzij de Rentemiddelingsdesk kwam ik erachter dat oversluiten voordeliger is

David WesselsHeerhugowaard

Rentemiddelingsdesk nam het gehele middelen uit handen, het proces was erg overzichtelijk en de helpdesk is heel betrokken.

Michelle AutarAmsterdam